Laat uw dak isoleren en bespaar kosten

Een gratis dakinspectie én dakisolatie inbouwen op 1 dag

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan

WERKZAAM DOOR HEEL NEDERLAND

Gratis eerste dakinspectie

Bent u benieuwd of uw dak nog in goede staat is? Laat uw dak de eerste keer gratis en vrijblijvend door ons controleren en voorkom extra kosten door achterstallig onderhoud.

Vertrouwen en vakmanschap

Vertrouwen, vakmanschap en klantenservice staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan dan ook te werk in de overtuiging dat een duurzame relatie met onze klant bij onze hoogste prioriteiten behoort.

24/7 daklekkageservice

Bij lekkages is het van belang dat er snel en adequaat gehandeld wordt om te voorkomen dat kleine lekkages grote gevolgen hebben. Speciaal hiervoor is er altijd iemand bereikbaar voor spoedgevallen.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons staat kwaliteit voorop! We maken uitsluitend gebruik van de beste materialen en geven op al onze werkzaamheden Tevredenheidsgarantie.

Dakisolatie

Dakisolatie is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen en het comfort van uw huis te verbeteren. Door uw dak goed te isoleren, kunt u tot wel 30% op stookkosten besparen en uw woning koel houden in de zomer. Het proces is echter niet zonder gevaren; slechte installatie kan leiden tot vochtproblemen en structurele schade. Het is daarom cruciaal om te kiezen voor kwaliteitsmaterialen en een professionele aanpak. In deze blogpost bespreken we de voordelen, risico’s en beste praktijken voor dakisolatie, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Key Takeaways:

 • Energiebesparing: Dakisolatie kan aanzienlijk bijdragen aan de vermindering van de energie die nodig is om een woning te verwarmen of te koelen.
 • Kostenefficiëntie: Hoewel de initiële kosten voor dakisolatie aanzienlijk kunnen zijn, leveren de besparingen op energierekeningen op de lange termijn aanzienlijke terugverdieneffecten.
 • Verbeterd comfort: Een geïsoleerd dak zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in huis, wat het algehele wooncomfort verhoogt.
 • Milieuvriendelijk: Door minder energie te verbruiken, vermindert dakisolatie de uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.
 • Levensduur van het dak: Isolatiematerialen kunnen helpen bij het beschermen van het dak tegen extreme temperaturen, wat de levensduur van het dak verlengt.
 • Waardevermeerdering van de woning: Geïsoleerde woningen zijn aantrekkelijker voor kopers en kunnen de marktwaarde van een huis verhogen.
 • Verschillende materialen: Er zijn diverse isolatiematerialen beschikbaar zoals glaswol, steenwol, en PIR-panelen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Inhoudsopgave

Een hoge besparing op jouw energie

Maar waarom zou je dakisolatie uit laten voeren? Als je geen isolatie aan jouw dak doet, dan krijg je een groot warmteverlies. Je zult hierdoor harder moeten stoken om de beste temperatuur in huis te verkrijgen. Dit kan jou op jaarbasis honderden euro’s aan stookkosten besparen. Zelfs als er al een matige isolatie beschikbaar is, is het goed om een verbetering aan te brengen. De kosten hiervoor vallen over het algemeen mee en verdienen zich terug aan de hand van de besparingen die je op jaarbasis voor jouw energie doet. Uiteindelijk draag je ook een steentje bij aan het milieu, doordat er minder CO2-uitstoot gaat zijn.

Ruim 14.573 klanten hebben hun dak bij ons laten repareren

Willem Wijnhout
Willem Wijnhout
Lees verder
Zeer goede ervaringen met de dakinspecteur. Een daklekkage was snel en adequaat opgelost. Dezelfde dag nog langsgekomen en gerepareerd. Verborgen gebreken werden netjes gemeld door Nick inclusief een oplossingsrichting met prijskaartje. Dit leidde tot wat meerwerk. Van begin tot het einde is alles soepel verlopen en gerepareerd. Bedankt mannen
Fons Liebregts
Fons Liebregts
Lees verder
Wij zijn bijzonder tevreden over zowel de klantvriendelijkheid als de deskundigheid van De dakinspecteur. In de begeleiding van het door de storm beschadigde dak hebben zij alles uit handen genomen wat betreft de sloop en opbouw. Kortom, complimenten en een aanrader! Een groot team met vakmensen klaarde de klus in 2 dagen en ruimde ontstane rotzooi op stoepen systematisch op.
Piet Fenter
Piet Fenter
Lees verder
Nick komt zijn afspraken na en als er iets tussenkomt dan neemt hij contact op. Binnen een week na de offerte ging hij al aan de slag met zijn team en was het binnen een week klaar. daken liggen er strak op en ze ruimen alles netjes op. misschien niet de goedkoopste, maar goede service en kwaliteit voor je dak.
Martijn Geutjes
Martijn Geutjes
Lees verder
Klantvriendelijk, zijn afspraken nagekomen, snelle (re) actie, duidelijke offerte en factuur, snelle aanvang werkzaamheden. Samengevat een positieve ervaring met de dakinspecteur. De jongens waren binnen 3 uur na het melden al op het dak aanwezig. Daarna gelijk vrijblijvend een offerte gekregen. Opdracht is ze gegund.
Ma ni
Ma ni
Lees verder
Na een grondige dakinspectie werd aan de hand van foto's uitgelegd wat er aan de hand was en welke oplossingrichting(en) er waren. Een eerlijk en helder advies met een prima offerte waren aanleiding om met De Dakinspecteur in zee te gaan voor vernieuwing van het pannendak van ons huis, dakraam en het platte dak van de aanbouw.
Akram Sabouni
Akram Sabouni
Lees verder
De Dakinspecteur is heel flexibel geweest bij onze opdracht en heeft uiteindelijk wat later dan gepland het werk conform afspraak uitgevoerd. Daarbij is de offerte gehanteerd. de communicatie is helder en altijd beleefd. Dit geeft een goed gevoel en vertrouwen. Onze wensen zijn in goed overleg en ben binnen de technische mogelijkheden uitgevoerd uitgevoerd.
Nick Van dijk
Nick Van dijk
Lees verder
Tijdens de storm (Ciara) waren een heleboel dakpannen van mijn dak gewaaid. Vanochtend waren David en Ricardo al bezig met nieuwe dakpannen te plaatsen. Daarnaast wezen ze me op schade bij mijn dakramen en hebben bij één een spoedreparatie uitgevoerd op lekkage te voorkomen. Daarnaast kreeg ik ook nog advies over het indienen van de schade bij de verzekering.
Wouter Straatman
Wouter Straatman
Lees verder
De dakbedekking van onze aanbouw was aan vervanging toe. Hierbij besloten om dit te laten vervangen door De Dakinspecteur vanwege de goede recensies op internet, de specialisatie en ervaring in daken. De offerte was zeer gedetailleerd en alle vragen erover zijn netjes beantwoord door Nick. Zeer vriendelijk en vakkundig!Kortom: Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.
Bert Timmers
Bert Timmers
Lees verder
Na de regen van afgelopen weken druppelde het water naar binnen.De lekkage bleek ontstaan door oude dakbedekking. Na een tijdelijke noodoplossing heeft De Dakinspecteur een aantal dagen geleden onze dakbedekking van het platte dak vervangen en is de lekkage verholpen. Nogmaals dank voor de snelle hulp Nicky! We zijn er blij mee. Vandaar ook de recensie, die mag je plaatsen.
Wim Bok
Wim Bok
Lees verder
Super werk geleverd! Ondanks de jonge leeftijd van deze ondernemers hebben zij goed gewerkt en de indruk achtergelaten verstand van zaken te hebben! Kan hen een ieder aanbevelen! Ik ben heel tevreden en blij met het werk van David en Ricardo. Al met al dik tevreden en ik kan deze partij dan ook aanbevelen. Reistijd was ongeveer 1 uur maar prijs deed het niet onder voor andere.
Rens De fvet
Rens De fvet
Lees verder
Ben tevreden over de werkzaamheden, de mannen leveren goed en net werk, ze zijn bekwaam, eerlijk, vriendelijk en hardwerkend. Prijs offerte en rekening zijn gelijk en duidelijk. Op basis van het aantal uren viel het bedrag nog mee. Dit hadden we iets hoger ingeschat. Ik zal ze voor de volgende klus ook zeker vragen en kan anderen ze ook aanbevelen. A+
Vorige
Volgende
Platte daken

Waarom investeer je in dakisolatie met Dakdekkersbedrijf DDI?

1. Deskundig advies:

Dakdekkersbedrijf DDI biedt deskundig advies op maat, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften.

2. Kwaliteitsmaterialen:

We werken uitsluitend met hoogwaardige isolatiematerialen om duurzame en efficiënte resultaten te waarborgen.

3. Vakmanschap:

Ons team van ervaren dakdekkers levert vakmanschap bij elke isolatieklus, met oog voor detail en kwaliteit.

4. Efficiënte installatie:

Dakdekkersbedrijf DDI staat garant voor een efficiënte installatie, met aandacht voor optimale prestaties van de isolatie.

Voordelen van dakisolatie: meer dan alleen kosten

Naast de financiële aspecten zijn er ook tal van voordelen verbonden aan dakisolatie:

1. Energiebesparing:

Dakisolatie draagt bij aan het verminderen van warmteverlies, waardoor je energiekosten aanzienlijk kunnen dalen.

2. Comfortverbetering:

Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in je huis, wat resulteert in een comfortabelere leefomgeving.

3. Milieuvriendelijk:

Minder energieverbruik is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu door het verminderen van de ecologische voetafdruk.

4. Waardestijging woning:

Een energiezuinig huis is aantrekkelijk voor potentiële kopers en kan de waarde van je woning vergroten.

Check je dak

Check: wat zit er in je dak?

Voordat je begint met isoleren is het cruciaal om te weten wat er al in je dak zit. Een grondige inspectie helpt je te ontdekken of er al isolatiemateriaal aanwezig is en wat de huidige staat ervan is. Kijk naar de structuur, materialen en eventuele schades. Heb je bijvoorbeeld houtrot of vochtproblemen? Dit kan invloed hebben op de effectiviteit van je toekomstige isolatie.

Hoe weet je of jouw dak geïsoleerd is?

Het is eenvoudig om te controleren of jouw dak goed geïsoleerd is. Voel aan het binnenoppervlak van het dak; als het koud aanvoelt in de winter en warm in de zomer, dan is de kans groot dat het dak niet goed geïsoleerd is. Kijk ook naar de energierekening; een plotselinge stijging kan wijzen op een slechte isolatie.

Een visuele inspectie kan veel vertellen over de staat van je dakisolatie. Controleer de ruimtes tussen de dakspanten op isolatiemateriaal zoals glaswol of schuim. Als er grote lege plekken zijn of het materiaal ziet er beschadigd uit, dan is het tijd voor een upgrade. Let ook op tekenen van schimmel of vocht, want dit kan betekenen dat de isolatie vochtig is geworden en daardoor minder effectief werkt. Een goed geïsoleerd dak zorgt niet alleen voor warmtebehoud, maar ook voor een beter energieverbruik, wat gunstig is voor zowel je portemonnee als het milieu.

Gratis eerste dakinspectie

Bent u benieuwd of uw dak nog in goede staat is? Laat uw dak de eerste keer gratis en vrijblijvend door ons controleren en voorkom extra kosten door achterstallig onderhoud.

Vertrouwen en vakmanschap

Vertrouwen, vakmanschap en klantenservice staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan dan ook te werk in de overtuiging dat een duurzame relatie met onze klant bij onze hoogste prioriteiten behoort.

24/7 daklekkageservice

Bij lekkages is het van belang dat er snel en adequaat gehandeld wordt om te voorkomen dat kleine lekkages grote gevolgen hebben. Speciaal hiervoor is er altijd iemand bereikbaar voor spoedgevallen.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons staat kwaliteit voorop! We maken uitsluitend gebruik van de beste materialen en geven op al onze werkzaamheden Tevredenheidsgarantie.

Platte daken

Laat je inspireren en adviseren

Steeds meer huizen met dakisolatie

In heel Nederland zien we een toenemende trend in het isoleren van daken. Niet alleen oudere woningen, maar ook nieuwbouwhuizen worden steeds vaker voorzien van dakisolatie. Deze ontwikkeling is een directe reactie op de stijgende energieprijzen en het groeiende milieubewustzijn. Het isoleren van uw dak is een van de meest effectieve manieren om uw huis energiezuinig te maken.

Subsidies en leningen voor isolatie

Er zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar om dakisolatie betaalbaar te maken. Deze financiële hulpmiddelen zijn bedoeld om huiseigenaren te motiveren energie-efficiënte maatregelen te nemen. Afhankelijk van uw situatie kunt u een deel van de kosten vergoed krijgen, wat dakisolatie aantrekkelijker en haalbaarder maakt.

Voor degenen die overwegen hun dak te isoleren, is het belangrijk te weten dat er diverse subsidies en renteloze leningen beschikbaar zijn bij zowel de landelijke als lokale overheden. Deze financiële steunmaatregelen kunnen een aanzienlijk deel van de kosten verlagen en maken de investering in dakisolatie minder belastend. Toch is het goed om te realiseren dat niet elke aanvraag wordt goedgekeurd en dat er vaak voorwaarden en criteria zijn waaraan voldaan moet worden. Informeer daarom goed naar de mogelijkheden en stel een gedetailleerd plan op voor uw aanvraag.

Kosten isoleren schuin dak

Kosten isoleren schuin dak

Het isoleren van een schuin dak kan variëren in kosten, afhankelijk van het type isolatiemateriaal dat je kiest, de oppervlakte van het dak en of je het zelf doet of een professional inhuurt. Gemiddeld liggen de kosten voor het laten isoleren tussen de €40 en €60 per vierkante meter. Zelf isoleren kan de kosten aanzienlijk verlagen, maar het brengt ook risico’s met zich mee als het niet correct wordt uitgevoerd.

Besparing isolatie schuin dak

Door je schuine dak te isoleren, kun je aanzienlijk besparen op je energierekeningen. Een goed geïsoleerd dak kan zorgen voor een besparing van tot wel 30% op je jaarlijkse energiekosten. Daarnaast verhoogt het ook het wooncomfort en de waarde van je woning.

Een van de grootste voordelen van het isoleren van je schuine dak is de lange termijn besparing. Hoewel de initiële investering niet onaanzienlijk is, betaalt deze zich door de jaren heen terug door de lagere stookkosten. Bovendien draag je bij aan een duurzaam leefmilieu doordat je minder energie verbruikt en je CO2-uitstoot verlaagt. Het is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.

Ruim 14.573 klanten hebben hun dak bij ons laten repareren

Willem Wijnhout
Willem Wijnhout
Lees verder
Zeer goede ervaringen met de dakinspecteur. Een daklekkage was snel en adequaat opgelost. Dezelfde dag nog langsgekomen en gerepareerd. Verborgen gebreken werden netjes gemeld door Nick inclusief een oplossingsrichting met prijskaartje. Dit leidde tot wat meerwerk. Van begin tot het einde is alles soepel verlopen en gerepareerd. Bedankt mannen
Fons Liebregts
Fons Liebregts
Lees verder
Wij zijn bijzonder tevreden over zowel de klantvriendelijkheid als de deskundigheid van De dakinspecteur. In de begeleiding van het door de storm beschadigde dak hebben zij alles uit handen genomen wat betreft de sloop en opbouw. Kortom, complimenten en een aanrader! Een groot team met vakmensen klaarde de klus in 2 dagen en ruimde ontstane rotzooi op stoepen systematisch op.
Piet Fenter
Piet Fenter
Lees verder
Nick komt zijn afspraken na en als er iets tussenkomt dan neemt hij contact op. Binnen een week na de offerte ging hij al aan de slag met zijn team en was het binnen een week klaar. daken liggen er strak op en ze ruimen alles netjes op. misschien niet de goedkoopste, maar goede service en kwaliteit voor je dak.
Martijn Geutjes
Martijn Geutjes
Lees verder
Klantvriendelijk, zijn afspraken nagekomen, snelle (re) actie, duidelijke offerte en factuur, snelle aanvang werkzaamheden. Samengevat een positieve ervaring met de dakinspecteur. De jongens waren binnen 3 uur na het melden al op het dak aanwezig. Daarna gelijk vrijblijvend een offerte gekregen. Opdracht is ze gegund.
Ma ni
Ma ni
Lees verder
Na een grondige dakinspectie werd aan de hand van foto's uitgelegd wat er aan de hand was en welke oplossingrichting(en) er waren. Een eerlijk en helder advies met een prima offerte waren aanleiding om met De Dakinspecteur in zee te gaan voor vernieuwing van het pannendak van ons huis, dakraam en het platte dak van de aanbouw.
Akram Sabouni
Akram Sabouni
Lees verder
De Dakinspecteur is heel flexibel geweest bij onze opdracht en heeft uiteindelijk wat later dan gepland het werk conform afspraak uitgevoerd. Daarbij is de offerte gehanteerd. de communicatie is helder en altijd beleefd. Dit geeft een goed gevoel en vertrouwen. Onze wensen zijn in goed overleg en ben binnen de technische mogelijkheden uitgevoerd uitgevoerd.
Nick Van dijk
Nick Van dijk
Lees verder
Tijdens de storm (Ciara) waren een heleboel dakpannen van mijn dak gewaaid. Vanochtend waren David en Ricardo al bezig met nieuwe dakpannen te plaatsen. Daarnaast wezen ze me op schade bij mijn dakramen en hebben bij één een spoedreparatie uitgevoerd op lekkage te voorkomen. Daarnaast kreeg ik ook nog advies over het indienen van de schade bij de verzekering.
Wouter Straatman
Wouter Straatman
Lees verder
De dakbedekking van onze aanbouw was aan vervanging toe. Hierbij besloten om dit te laten vervangen door De Dakinspecteur vanwege de goede recensies op internet, de specialisatie en ervaring in daken. De offerte was zeer gedetailleerd en alle vragen erover zijn netjes beantwoord door Nick. Zeer vriendelijk en vakkundig!Kortom: Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.
Bert Timmers
Bert Timmers
Lees verder
Na de regen van afgelopen weken druppelde het water naar binnen.De lekkage bleek ontstaan door oude dakbedekking. Na een tijdelijke noodoplossing heeft De Dakinspecteur een aantal dagen geleden onze dakbedekking van het platte dak vervangen en is de lekkage verholpen. Nogmaals dank voor de snelle hulp Nicky! We zijn er blij mee. Vandaar ook de recensie, die mag je plaatsen.
Wim Bok
Wim Bok
Lees verder
Super werk geleverd! Ondanks de jonge leeftijd van deze ondernemers hebben zij goed gewerkt en de indruk achtergelaten verstand van zaken te hebben! Kan hen een ieder aanbevelen! Ik ben heel tevreden en blij met het werk van David en Ricardo. Al met al dik tevreden en ik kan deze partij dan ook aanbevelen. Reistijd was ongeveer 1 uur maar prijs deed het niet onder voor andere.
Rens De fvet
Rens De fvet
Lees verder
Ben tevreden over de werkzaamheden, de mannen leveren goed en net werk, ze zijn bekwaam, eerlijk, vriendelijk en hardwerkend. Prijs offerte en rekening zijn gelijk en duidelijk. Op basis van het aantal uren viel het bedrag nog mee. Dit hadden we iets hoger ingeschat. Ik zal ze voor de volgende klus ook zeker vragen en kan anderen ze ook aanbevelen. A+
Vorige
Volgende
Platte daken

Schuin dak isoleren

Binnenkant van het dak isoleren

Het isoleren van de binnenkant van een schuin dak is een efficiënte manier om warmteverlies in je woning te beperken. Deze methode is vooral geschikt wanneer de zolder gebruikt wordt als leefruimte. Door isolatiemateriaal tussen de dakbalken aan te brengen, blijft de woonruimte behaaglijk warm in de winter en koel in de zomer. Let op de juiste plaatsing van dampremmende folies om condensatie en schimmelvorming te voorkomen.

Natuurvriendelijk isoleren

Wil je rekening houden met het milieu, dan kun je kiezen voor natuurvriendelijke isolatiematerialen. Materialen zoals schapenwol, hennep en cellulose zijn duurzaam en zorgen voor een uitstekende isolatie. Ze zijn ook ademend, waardoor ze een gezond binnenklimaat bevorderen.

Natuurvriendelijk isoleren biedt tal van voordelen die traditioneel isolatiemateriaal vaak niet kan evenaren. Schapenwol heeft bijvoorbeeld zelfreinigende eigenschappen en cellulose is uitstekend in het reguleren van vocht. Hoewel deze materialen doorgaans wat duurder zijn, verdienen ze zichzelf terug door de energiebesparing en het comfort dat ze bieden. Bovendien zijn ze vaak veiliger in gebruik, omdat ze niet dezelfde gevaarlijke chemicaliën bevatten als sommige synthetische isolatiematerialen.

Tips binnenkant dak isoleren

Het isoleren van de binnenkant van je dak kan een effectieve manier zijn om je huis energiezuiniger te maken. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Zorg voor een goede bereidingsanalyse en meet de ruimte nauwkeurig op.
 • Kies het juiste isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde.
 • Installeer een dampscherm om vochtproblemen te voorkomen.
 • Veiligheidsmaatregelen zijn essentieel; denk aan beschermende kleding en een masker.

After alles is geïnstalleerd, controleer de isolatie nogmaals om te zorgen dat er geen luchtlekken zijn.

Tips binnenkant dak isoleren

Bij het isoleren van de binnenkant van je dak zijn er enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden:

 • Zorg voor een nauwkeurige bereidingsanalyse en meet de ruimte vooraf goed op.
 • Kies het juiste isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde en goede vuurwerendheid.
 • Plaats een dampscherm om vochtproblemen te vermijden.
 • Draag beschermende kleding en een masker tijdens de installatie.

The juiste voorbereiding zorgt ervoor dat je isolatieproces soepel verloopt en optimaal resultaat geeft.

Dakpannen eraf, isolatie bovenop je dak, pannen er weer op

Bij deze methode worden de dakpannen verwijderd zodat het isolatiemateriaal bovenop de dakstructuur kan worden gelegd. Vervolgens worden de dakpannen weer teruggeplaatst:

Dit proces begint met het voorzichtig verwijderen van de dakpannen. Daarna wordt het isolatiemateriaal zorgvuldig bovenop de dakstructuur gelegd, waarbij het belangrijk is om de randen goed af te dichten om luchtlekken te voorkomen. De dakpannen worden dan weer teruggeplaatst, wat de structurele integriteit van het dak behoudt. Deze methode is veilig, maar het kan ook behoorlijk arbeidsintensief zijn. Zorg er daarom voor dat je voldoende tijd en deskundigheid hebt om deze klus te klaren.

Gratis eerste dakinspectie

Bent u benieuwd of uw dak nog in goede staat is? Laat uw dak de eerste keer gratis en vrijblijvend door ons controleren en voorkom extra kosten door achterstallig onderhoud.

Vertrouwen en vakmanschap

Vertrouwen, vakmanschap en klantenservice staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan dan ook te werk in de overtuiging dat een duurzame relatie met onze klant bij onze hoogste prioriteiten behoort.

24/7 daklekkageservice

Bij lekkages is het van belang dat er snel en adequaat gehandeld wordt om te voorkomen dat kleine lekkages grote gevolgen hebben. Speciaal hiervoor is er altijd iemand bereikbaar voor spoedgevallen.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons staat kwaliteit voorop! We maken uitsluitend gebruik van de beste materialen en geven op al onze werkzaamheden Tevredenheidsgarantie.

Platte daken

Tips bovenop schuin dak isoleren

Het correct isoleren van een schuin dak is essentieel om warmteverlies te beperken en energie te besparen. Hier zijn een paar nuttige tips:

 • Controleer eerst de dampremmende laag om vochtophoping te voorkomen.
 • Kies voor hoogwaardig isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol, voor optimale prestaties.
 • Overweeg om een professional in te schakelen voor een foutloze installatie.
 • Besteed aandacht aan de ventilatie om de luchtcirculatie te verbeteren.
 • Vergeet niet om ook de nok en zijkanten van het dak te isoleren voor volledige dekking.

Thou, zorg ervoor dat je regelmatig controleert op eventuele beschadigingen of slijtage.

Isolatie onder de dakpannen spuiten of blazen

Bij deze methode wordt het isolatiemateriaal direct onder de dakpannen gespoten of geblazen. Dit zorgt voor een naadloze afdichting en vult zelfs de kleinste gaten en kieren. Het is een snelle en efficiënte manier om je dak te isoleren en vergt minimale inspanning.

Plat dak isoleren

Isolatie van een plat dak vereist specifieke technieken vanwege de constructie. Er wordt vaak gekozen voor isolatie aan de buitenkant om waterlekkage te voorkomen en de energie-efficiëntie te verhogen. Let altijd op de juiste toepassing van de dampremmende laag.

Bij een plat dak isoleren, is het belangrijk om rekening te houden met gewicht en belasting. Gebruik materialen die bestand zijn tegen weersomstandigheden en vocht. Regelmatige inspectie en onderhoud zijn noodzakelijk om lekkages en overige schade te voorkomen.

Kosten en besparing plat dak isoleren

Wat kost isolatie van een plat dak?

Het isoleren van een plat dak kost gemiddeld tussen de €40 en €70 per vierkante meter, afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de dikte ervan. Goedkoper materiaal betekent niet per se minder kwaliteit, maar het is belangrijk om de lange termijn besparingen in overweging te nemen bij de keuze van materiaal.

Hoeveel bespaar je met plat dak isolatie?

Met goede dakisolatie kun je tot 30% besparen op je jaarlijkse energiekosten. Dit betekent dat je de investering vaak binnen enkele jaren hebt terugverdiend. Besparingen hangen af van verschillende factoren zoals de huidige staat van het dak en het type isolatiemateriaal.

De besparingen die je kunt realiseren met het isoleren van een plat dak zijn aanzienlijk. Een goed geïsoleerd dak voorkomt warmteverlies in de winter en houdt de hitte buiten in de zomer. Hierdoor hoef je minder te stoken of koelen, wat direct leidt tot lagere energierekeningen. Bovendien stijgt de waarde van je woning en draag je bij aan een beter milieu door je CO2-uitstoot te verminderen. Een efficiëntere woning betekent minder verspilling van energie en meer comfort voor jou en je gezin. Echter, slecht isoleren of het gebruiken van ongeschikte materialen kan leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming, wat serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid en de integriteit van je dak.

Ruim 14.573 klanten hebben hun dak bij ons laten repareren

Willem Wijnhout
Willem Wijnhout
Lees verder
Zeer goede ervaringen met de dakinspecteur. Een daklekkage was snel en adequaat opgelost. Dezelfde dag nog langsgekomen en gerepareerd. Verborgen gebreken werden netjes gemeld door Nick inclusief een oplossingsrichting met prijskaartje. Dit leidde tot wat meerwerk. Van begin tot het einde is alles soepel verlopen en gerepareerd. Bedankt mannen
Fons Liebregts
Fons Liebregts
Lees verder
Wij zijn bijzonder tevreden over zowel de klantvriendelijkheid als de deskundigheid van De dakinspecteur. In de begeleiding van het door de storm beschadigde dak hebben zij alles uit handen genomen wat betreft de sloop en opbouw. Kortom, complimenten en een aanrader! Een groot team met vakmensen klaarde de klus in 2 dagen en ruimde ontstane rotzooi op stoepen systematisch op.
Piet Fenter
Piet Fenter
Lees verder
Nick komt zijn afspraken na en als er iets tussenkomt dan neemt hij contact op. Binnen een week na de offerte ging hij al aan de slag met zijn team en was het binnen een week klaar. daken liggen er strak op en ze ruimen alles netjes op. misschien niet de goedkoopste, maar goede service en kwaliteit voor je dak.
Martijn Geutjes
Martijn Geutjes
Lees verder
Klantvriendelijk, zijn afspraken nagekomen, snelle (re) actie, duidelijke offerte en factuur, snelle aanvang werkzaamheden. Samengevat een positieve ervaring met de dakinspecteur. De jongens waren binnen 3 uur na het melden al op het dak aanwezig. Daarna gelijk vrijblijvend een offerte gekregen. Opdracht is ze gegund.
Ma ni
Ma ni
Lees verder
Na een grondige dakinspectie werd aan de hand van foto's uitgelegd wat er aan de hand was en welke oplossingrichting(en) er waren. Een eerlijk en helder advies met een prima offerte waren aanleiding om met De Dakinspecteur in zee te gaan voor vernieuwing van het pannendak van ons huis, dakraam en het platte dak van de aanbouw.
Akram Sabouni
Akram Sabouni
Lees verder
De Dakinspecteur is heel flexibel geweest bij onze opdracht en heeft uiteindelijk wat later dan gepland het werk conform afspraak uitgevoerd. Daarbij is de offerte gehanteerd. de communicatie is helder en altijd beleefd. Dit geeft een goed gevoel en vertrouwen. Onze wensen zijn in goed overleg en ben binnen de technische mogelijkheden uitgevoerd uitgevoerd.
Nick Van dijk
Nick Van dijk
Lees verder
Tijdens de storm (Ciara) waren een heleboel dakpannen van mijn dak gewaaid. Vanochtend waren David en Ricardo al bezig met nieuwe dakpannen te plaatsen. Daarnaast wezen ze me op schade bij mijn dakramen en hebben bij één een spoedreparatie uitgevoerd op lekkage te voorkomen. Daarnaast kreeg ik ook nog advies over het indienen van de schade bij de verzekering.
Wouter Straatman
Wouter Straatman
Lees verder
De dakbedekking van onze aanbouw was aan vervanging toe. Hierbij besloten om dit te laten vervangen door De Dakinspecteur vanwege de goede recensies op internet, de specialisatie en ervaring in daken. De offerte was zeer gedetailleerd en alle vragen erover zijn netjes beantwoord door Nick. Zeer vriendelijk en vakkundig!Kortom: Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.
Bert Timmers
Bert Timmers
Lees verder
Na de regen van afgelopen weken druppelde het water naar binnen.De lekkage bleek ontstaan door oude dakbedekking. Na een tijdelijke noodoplossing heeft De Dakinspecteur een aantal dagen geleden onze dakbedekking van het platte dak vervangen en is de lekkage verholpen. Nogmaals dank voor de snelle hulp Nicky! We zijn er blij mee. Vandaar ook de recensie, die mag je plaatsen.
Wim Bok
Wim Bok
Lees verder
Super werk geleverd! Ondanks de jonge leeftijd van deze ondernemers hebben zij goed gewerkt en de indruk achtergelaten verstand van zaken te hebben! Kan hen een ieder aanbevelen! Ik ben heel tevreden en blij met het werk van David en Ricardo. Al met al dik tevreden en ik kan deze partij dan ook aanbevelen. Reistijd was ongeveer 1 uur maar prijs deed het niet onder voor andere.
Rens De fvet
Rens De fvet
Lees verder
Ben tevreden over de werkzaamheden, de mannen leveren goed en net werk, ze zijn bekwaam, eerlijk, vriendelijk en hardwerkend. Prijs offerte en rekening zijn gelijk en duidelijk. Op basis van het aantal uren viel het bedrag nog mee. Dit hadden we iets hoger ingeschat. Ik zal ze voor de volgende klus ook zeker vragen en kan anderen ze ook aanbevelen. A+
Vorige
Volgende
Platte daken

Tips dakisolatie plat dak

Het isoleren van een plat dak vereist speciale aandacht en zorg. Hier zijn enkele praktische tips:

 • Controleer regelmatig op lekkages of beschadigingen.
 • Zorg voor een ventilatielaag om condensatieproblemen te voorkomen.
 • Gebruik isolatiepanelen met een hoge R-waarde voor betere thermische prestaties.

Elke kleine stap richting betere isolatie kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en verbeterd wooncomfort.

Matige dakisolatie verbeteren

Verbetering van matige dakisolatie begint met een grondige inspectie van het huidige systeem. Identificeer zwakke plekken en overweeg upgrade-opties zoals extra isolatielagen of vervanging van verouderd materiaal.

Onvoldoende isolatie leidt vaak tot warmteverlies en verhoogde energiekosten. Het kiezen van moderne isolatieproducten en technieken kan deze problemen aanzienlijk verminderen. Veiligheidsrisico’s zoals schimmelvorming en vochtbesmetting kunnen ook worden verminderd door verbeterde isolatiemethoden te implementeren. Positief is dat door te investeren in betere dakisolatie, je zowel comfort als energiekosten op lange termijn kunt optimaliseren.

Manieren om je dakisolatie te verbeteren (van matig naar goed)

Welk isolatiemateriaal kies je?

Bij het verbeteren van je dakisolatie is de keuze van het juiste isolatiemateriaal cruciaal. Overweeg materialen zoals glaswol, steenwol, en PIR-platen, afhankelijk van je specifieke noodzaak en budget. Glaswol is voordelig en biedt goede prestaties, terwijl steenwol betere geluidsisolatie biedt. PIR-platen zijn duurder, maar bieden de beste thermische isolatiewaarde. Identificeer jouw prioriteiten om de juiste keuze te maken.

Tabel R-waardes

Het begrijpen van R-waardes is essentieel bij het selecteren van isolatiematerialen. De R-waarde meet de weerstand van een materiaal tegen warmteoverdracht; hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Het kiezen van materialen met een hoge R-waarde kan aanzienlijke besparingen op je energierekening opleveren, maar niet elk materiaal past bij elke dakconstructie. Zorg ervoor dat je materiaal niet alleen een hoge R-waarde heeft, maar ook geschikt is voor jouw specifieke situatie. Onjuiste installatie van zelfs het beste materiaal kan leiden tot isolatieproblemen, dus aandacht voor detail is cruciaal.

Gratis eerste dakinspectie

Bent u benieuwd of uw dak nog in goede staat is? Laat uw dak de eerste keer gratis en vrijblijvend door ons controleren en voorkom extra kosten door achterstallig onderhoud.

Vertrouwen en vakmanschap

Vertrouwen, vakmanschap en klantenservice staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan dan ook te werk in de overtuiging dat een duurzame relatie met onze klant bij onze hoogste prioriteiten behoort.

24/7 daklekkageservice

Bij lekkages is het van belang dat er snel en adequaat gehandeld wordt om te voorkomen dat kleine lekkages grote gevolgen hebben. Speciaal hiervoor is er altijd iemand bereikbaar voor spoedgevallen.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons staat kwaliteit voorop! We maken uitsluitend gebruik van de beste materialen en geven op al onze werkzaamheden Tevredenheidsgarantie.

Platte daken

Dikte van het isolatiemateriaal: hoeveel heb je nodig?

Dikte van het isolatiemateriaal: hoeveel heb je nodig?

Het kiezen van de juiste dikte van het isolatiemateriaal is cruciaal voor een effectieve dakisolatie. Over het algemeen geldt: hoe dikker de isolatie, hoe beter de warmte blijft hangen en hoe lager je energiekosten zullen zijn. Voor een goede isolatie wordt een minimale dikte van 20 cm aanbevolen. Te dunne isolatie kan leiden tot warmteverlies en hogere energierekeningen. Aan de andere kant, kan te dikke isolatie leiden tot onnodige kosten en ruimteverlies. Zorg ervoor dat je de isolatie afstemt op de specifieke behoeften van jouw huis voor het beste resultaat.

Goed dakisolatiebedrijf vinden

Het vinden van een goed dakisolatiebedrijf kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak zult u snel een betrouwbaar bedrijf vinden dat aan uw wensen voldoet. Begin met het vragen van aanbevelingen van vrienden, familie of buren die onlangs hun dak hebben laten isoleren. Bezoek online beoordelingssites om recensies van verschillende bedrijven te lezen.

Aandachtspunten bij het kiezen van een bedrijf

Zorg ervoor dat het bedrijf dat u kiest, beschikt over de juiste certificaten en vergunningen. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat het werk volgens de geldende normen en voorschriften wordt uitgevoerd. Let ook op de ervaring en expertise van het bedrijf. Bedrijven die al langer actief zijn, hebben vaak meer kennis en vaardigheid opgebouwd. Vraag ten slotte altijd om gedetailleerde offertes en vergelijk deze grondig om verassingen achteraf te voorkomen.

Ruim 14.573 klanten hebben hun dak bij ons laten repareren

Willem Wijnhout
Willem Wijnhout
Lees verder
Zeer goede ervaringen met de dakinspecteur. Een daklekkage was snel en adequaat opgelost. Dezelfde dag nog langsgekomen en gerepareerd. Verborgen gebreken werden netjes gemeld door Nick inclusief een oplossingsrichting met prijskaartje. Dit leidde tot wat meerwerk. Van begin tot het einde is alles soepel verlopen en gerepareerd. Bedankt mannen
Fons Liebregts
Fons Liebregts
Lees verder
Wij zijn bijzonder tevreden over zowel de klantvriendelijkheid als de deskundigheid van De dakinspecteur. In de begeleiding van het door de storm beschadigde dak hebben zij alles uit handen genomen wat betreft de sloop en opbouw. Kortom, complimenten en een aanrader! Een groot team met vakmensen klaarde de klus in 2 dagen en ruimde ontstane rotzooi op stoepen systematisch op.
Piet Fenter
Piet Fenter
Lees verder
Nick komt zijn afspraken na en als er iets tussenkomt dan neemt hij contact op. Binnen een week na de offerte ging hij al aan de slag met zijn team en was het binnen een week klaar. daken liggen er strak op en ze ruimen alles netjes op. misschien niet de goedkoopste, maar goede service en kwaliteit voor je dak.
Martijn Geutjes
Martijn Geutjes
Lees verder
Klantvriendelijk, zijn afspraken nagekomen, snelle (re) actie, duidelijke offerte en factuur, snelle aanvang werkzaamheden. Samengevat een positieve ervaring met de dakinspecteur. De jongens waren binnen 3 uur na het melden al op het dak aanwezig. Daarna gelijk vrijblijvend een offerte gekregen. Opdracht is ze gegund.
Ma ni
Ma ni
Lees verder
Na een grondige dakinspectie werd aan de hand van foto's uitgelegd wat er aan de hand was en welke oplossingrichting(en) er waren. Een eerlijk en helder advies met een prima offerte waren aanleiding om met De Dakinspecteur in zee te gaan voor vernieuwing van het pannendak van ons huis, dakraam en het platte dak van de aanbouw.
Akram Sabouni
Akram Sabouni
Lees verder
De Dakinspecteur is heel flexibel geweest bij onze opdracht en heeft uiteindelijk wat later dan gepland het werk conform afspraak uitgevoerd. Daarbij is de offerte gehanteerd. de communicatie is helder en altijd beleefd. Dit geeft een goed gevoel en vertrouwen. Onze wensen zijn in goed overleg en ben binnen de technische mogelijkheden uitgevoerd uitgevoerd.
Nick Van dijk
Nick Van dijk
Lees verder
Tijdens de storm (Ciara) waren een heleboel dakpannen van mijn dak gewaaid. Vanochtend waren David en Ricardo al bezig met nieuwe dakpannen te plaatsen. Daarnaast wezen ze me op schade bij mijn dakramen en hebben bij één een spoedreparatie uitgevoerd op lekkage te voorkomen. Daarnaast kreeg ik ook nog advies over het indienen van de schade bij de verzekering.
Wouter Straatman
Wouter Straatman
Lees verder
De dakbedekking van onze aanbouw was aan vervanging toe. Hierbij besloten om dit te laten vervangen door De Dakinspecteur vanwege de goede recensies op internet, de specialisatie en ervaring in daken. De offerte was zeer gedetailleerd en alle vragen erover zijn netjes beantwoord door Nick. Zeer vriendelijk en vakkundig!Kortom: Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.
Bert Timmers
Bert Timmers
Lees verder
Na de regen van afgelopen weken druppelde het water naar binnen.De lekkage bleek ontstaan door oude dakbedekking. Na een tijdelijke noodoplossing heeft De Dakinspecteur een aantal dagen geleden onze dakbedekking van het platte dak vervangen en is de lekkage verholpen. Nogmaals dank voor de snelle hulp Nicky! We zijn er blij mee. Vandaar ook de recensie, die mag je plaatsen.
Wim Bok
Wim Bok
Lees verder
Super werk geleverd! Ondanks de jonge leeftijd van deze ondernemers hebben zij goed gewerkt en de indruk achtergelaten verstand van zaken te hebben! Kan hen een ieder aanbevelen! Ik ben heel tevreden en blij met het werk van David en Ricardo. Al met al dik tevreden en ik kan deze partij dan ook aanbevelen. Reistijd was ongeveer 1 uur maar prijs deed het niet onder voor andere.
Rens De fvet
Rens De fvet
Lees verder
Ben tevreden over de werkzaamheden, de mannen leveren goed en net werk, ze zijn bekwaam, eerlijk, vriendelijk en hardwerkend. Prijs offerte en rekening zijn gelijk en duidelijk. Op basis van het aantal uren viel het bedrag nog mee. Dit hadden we iets hoger ingeschat. Ik zal ze voor de volgende klus ook zeker vragen en kan anderen ze ook aanbevelen. A+
Vorige
Volgende
Platte daken

Check het bouwjaar

Controleer het bouwjaar

Voordat u begint met dakisolatie, is het cruciaal om het bouwjaar van uw huis te controleren. Oudere huizen, gebouwd voor 1980, hebben vaak minder of geen isolatie. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de keuze en kosten van materialen.

Check onder de pannen

Het is essentieel om onder de dakpannen te kijken om de staat van het dak en eventuele lekkages te beoordelen. Problemen zoals beschadigde dakpannen of rotte dakbalken moeten eerst worden opgelost.

Als u beschadigde dakpannen of rotte dakbalken ontdekt, kunt u niet zomaar isolatiematerialen toevoegen. Deze problemen kunnen leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming, wat de effectiviteit van de isolatie vermindert en tot structurele problemen leidt. Het is vaak verstandig om een deskundige in te schakelen om deze kwesties grondig en professioneel aan te pakken.

FAQ

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal op of in het dak van een gebouw. Dit helpt om warmte in de winter binnen te houden en koelte in de zomer, waardoor het energierendement van uw woning verbeterd wordt.

Dakisolatie vermindert warmteverlies, wat resulteert in een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat. Bovendien draagt het bij aan de vermindering van uw CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu.

Er zijn verschillende materialen die vaak worden gebruikt voor dakisolatie, zoals glaswol, steenwol, PUR/PIR-platen, EPS-parels en ecologische materialen zoals schapenwol en cellulose.

De besparingen die u kunt realiseren met dakisolatie variëren, maar gemiddeld kan een huishouden tot 30% van hun jaarlijkse energiekosten besparen. Dit hangt af van factoren zoals het type isolatiemateriaal en de dikte van de isolatie.

Ja, het is mogelijk om zelf uw dak te isoleren, vooral bij zolders die goed toegankelijk zijn. Echter, voor complexe dakstructuren of bij gebrek aan ervaring, is het aan te raden een professional in te schakelen.

Ja, dakisolatie is een uitstekende investering. Het verlaagt niet alleen uw energiekosten, maar verhoogt ook de waarde van uw woning. Bovendien geniet u van een hoger wooncomfort en draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Gratis eerste dakinspectie

Bent u benieuwd of uw dak nog in goede staat is? Laat uw dak de eerste keer gratis en vrijblijvend door ons controleren en voorkom extra kosten door achterstallig onderhoud.

Vertrouwen en vakmanschap

Vertrouwen, vakmanschap en klantenservice staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan dan ook te werk in de overtuiging dat een duurzame relatie met onze klant bij onze hoogste prioriteiten behoort.

24/7 daklekkageservice

Bij lekkages is het van belang dat er snel en adequaat gehandeld wordt om te voorkomen dat kleine lekkages grote gevolgen hebben. Speciaal hiervoor is er altijd iemand bereikbaar voor spoedgevallen.

Tevredenheidsgarantie

Bij ons staat kwaliteit voorop! We maken uitsluitend gebruik van de beste materialen en geven op al onze werkzaamheden Tevredenheidsgarantie.

Dakdekkersbedrijf DDI

Vraag Direct een Vrijblijvende Offerte aan

WIJ REKENEN GEEN VOORRIJKOSTEN VOOR EEN GRATIS DAKINSPECTIE
Aanvraag bijna voltooid... 70%

WACHT!! Je bent vergeten een GRATIS Dakinspectie aan te vragen!